fbpx

MENU

Tel: +30 2110122116 | e-mail: info@oxygentours.com

Πράγα: Όλα όσα πρέπει να δείτε

 

 

 

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς από την Πράγα, την «Πόλη των χιλίων Οβελίσκων» τα καλύτερα αξιοθέατα, γιατί κάθε γωνιά της πόλης είναι εντυπωσιακή. Η πόλη συνολικά είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της και η βόλτα στα σοκάκια και τις πλατείες θα χαραχθεί στη μνήμη σας. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική και τα υψηλής αισθητικής κτήρια και έργα τέχνης είναι σίγουρο ότι θα σας αφήσουν άφωνους. Η συμβουλή για την Πράγα είναι μια: βόλτες, βόλτες, βόλτες  και μην αφήσετε ούτε ένα σημείο της πόλης ανεξερεύνητο.

 

 

 

 

 

 

Παλιά Πόλη Πράγας (Staré Město)

 

 

 

 

 

Η Παλιά Πόλη αποτελεί το πιο κεντρικό σημείο της Πράγας, με τα περισσότερα αξιοθέατα και μαγαζιά. Μια περιήγηση στην παλιά πόλη θα σας ανταμείψει και θα κρατήσει όλη την μέρα.

 

Πρώτο αξιοθέατο και απαραίτητος σταθμός στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, είναι το Αστρονομικό Ρολόι (Orloj). Όπως λέει και η ονομασία του, δεν είναι ένα απλό ρολόι, αλλά ένας σύνθετος μηχανισμός που δείχνει μεν την ώρα, απεικονίζει όμως επίσης τη θέση του ήλιου και της σελήνης, το ζωδιακό κύκλο και την παλιά τσεχική κλίμακα της ώρας σύμφωνα με τη δύση και την ανατολή του ήλιου. Ένας επιπλέον μηχανισμός μετράει τους  μήνες του χρόνου και ξύλινες φιγούρες που αλλάζουν κάθε μια ώρα!

 

Μην παραλείψετε το Δημαρχείο της Πράγας, όπου στεγάζονται τα βασιλικά ανάκτορα αλλά και αποτελεί έδρα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας που διοργανώνει συχνά συναυλίες και κονσέρτα αλλά και την Παναγία του Τυν με τα χαρακτηριστικά δίδυμα καμπαναριά.

 

Η θέα από την κορυφή του παλιού δημαρχείου σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα.

 

Στην Παλιά Πόλη βρίσκεται επίσης η πλατεία Βέντσεσλας, το εμπορικό κέντρο της πόλης. Κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά σίγουρα θα βρείτε πολύτιμες πορσελάνες Βοημίας σε πιο προσιτές τιμές που θα αποτελέσουν ιδανικό δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας!

 

 

 

Νέα Πόλη, Nové Město

 

 

 

Κέντρο και σημείο αναφοράς της πόλης είναι η πλατεία Wenceslas της Νέας Πόλης, κέντρο ιστορικών γεγονότων από το 18ο αιώνα. Γύρω από την πλατεία βρίσκει κανείς αξιοθέατα, καφέ και εστιατόρια.

 

Εκεί επίσης θα βρείτε το Εθνικό Μουσείο της Πράγας , που περιλαμβάνει εκθέματα φυσικής ιστορίας αλλά και τέχνης.

 

 

Μουσείο Franz Kafka

 

 

 

To Μουσείο Franz Kafka αποτελεί μια αφιέρωση στον μεγάλο Τσέχο συγγραφέα και περιλαμβάνει μια συλλογή από φωτογραφίες, χειρόγραφα, ημερολόγια και γράμματα που παρέμειναν αδημοσίευτα στην διάρκεια της ζωής του.

 

 

 

Το Κάστρο της Πράγας

 

 

 

Το Κάστρο της Πράγας, ή αλλιώς Hradčany, αποτελεί μια ολόκληρη συνοικία κτηρίων με πελώριους κήπους. Συγκεντρωμένα σε μια γειτονιά, βρίσκονται όλα τα αρχιτεκτονικά στυλ της τελευταίας χιλιετίας.

 

 

 

Η Χρυσή Οδός

 

 

 

Η Χρυσή Οδός αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής δρόμους της Πράγας. Μια σειρά από πολύχρωμα μικροσκοπικά χαριτωμένα σπιτάκια, η Χρυσή Οδός βρίσκεται εντός της συνοικίας του Κάστρου. Είναι χτισμένα από τον 15ο αιώνα και σήμερα λειτουργούν σαν εκθεσιακοί χώροι που αναπαριστούν μαγαζιά και παρουσιάζουν τεχνικές εργασίας των ανθρώπων που ζούσαν εκεί.

 

 

 

Μαύρο Θέατρο

 

 

 

Μια μοναδική εμπειρία που δεν θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε κάπου αλλού. Στις παραστάσεις <<μαύρου θεάτρου>> τόσο η σκηνή όσο και οι ηθοποιοί είναι ντυμένοι στα μαύρα και δημιουργούν παίζοντας με το φως. Υπάρχουν περίπου 10 τέτοια θέατρα στην Πράγα.

 

 

Φαγητό

 

 

 

Το τσέχικο φαγητό είναι αρκετά βαρύ, βασισμένο στο κρέας και συχνά περιέχει κρέμες, knedliky (ζύμη στον ατμό) , μαζί με βαριές σάλτσες και τουρσί δεδομένου του υπερβολικού κρύου. Φυσικά, όσο πιο μακριά από τα τουριστικά κέντρα, τόσο καλύτερο το φαγητό όπως ισχύει παντού.

 

Επιπλέον, η Τσεχία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μπύρας και είναι διαθέσιμη παντού στην Πράγα σε οικονομικές τιμές, οπότε επιβάλλεται να δοκιμάσετε. Μια πολύ γνωστή μπύρα που παράγεται εκεί είναι η Pilsner. Προτιμήστε draft, δηλαδή μπύρα από βαρέλι καθώς είναι πιο γευστική και έντονη.

 

Μια ακόμη λύση για να αντιμετωπίσετε το τσουχτερό κρύο είναι το ζεστό κρασί, όλες τις ώρες τις ημέρας που είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε καφέ ή και από πλανόδιους.

 

 

Κάντε τώρα την κράτηση σας για μια από τις εκδρομές μας:

 

Πράγα

 

Πράγα Χριστούγεννα