fbpx

MENU

Tel: +30 2110122116 | e-mail: info@oxygentours.com

Γιάννενα - Βίκος Μέτσοβο - Μονοδένδρι

Ηπειρος – Ζαγοροχώρια

Αναχωρήσεις

2ημέρες 17 – 18/10 | 3ημέρες 24 – 26/10

Εκδρομή στα μοναδικά Ζαγοροχώρια με τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και τα ορεινά γραφικά χωριά. Θα επισκεφτούμε το Μονοδένδρι με τα πέτρινα ζαγορίτικα αρχοντικά και τα καλντερίμια και τα θαυμάσουμε το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο του Βίκου. Θα κάνουμε βόλτες στο Μέτσοβο και στη γραφική κεντρική πλατεία με τα τεράστια πλατάνια και θα δοκιμάσουμε γνήσιες γεύσεις ηπειρώτικης κουζίνας   

Πρόγραμμα 2 ημέρες 

 

1η ημέρα: 

Αναχώρηση το πρωί από Ομόνοια (Hondos Center) με προορισμό τα Ιωάννινα. Άφιξη στην όμορφη πόλη της Ηπείρου, τη ζωντανή καστροπολιτεία, που μοιάζει με σκηνικό από άλλη εποχή, με παραδοσιακά κτίρια και αναπάντεχες χρωματιστές πινελιές, ιδιαίτερα καφέ αλλά και σημαντικά μουσεία. Οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα πιο μοντέρνα εστιατόρια και, βέβαια, τα πολυάριθμα τσιπουράδικα συνθέτουν το γευστικό τοπίο της. Αποκλείεται να φύγετε αν δεν δοκιμάσετε παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες και γιαννιώτικο μπακλαβά στα καφέ-ζαχαροπλαστεία της πόλης! Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και βόλτα και αργότερα αναχώρηση για Μέτσοβο. Χτισμένο αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου πάνω από τον Μετσοβίτικο ποταμό, σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι έχει αφήσει τη σφραγίδα του στον ταξιδιωτικό χάρτη της ορεινής Ελλάδας. Σπίτια χτισμένα με την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, με πέτρα, ξύλο και πλάκες, ανάμεσα σε λιθόστρωτα, κατηφορικά δρομάκια, πολυάριθμες ταβέρνες, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα ξυλοτεχνίας και ντόπια υφαντά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τυροκομικά, με πρώτο και κύριο το μετσοβόνε! Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για τους Κήπους στο Κεντρικό Ζαγόρι. Περπατάμε και φωτογραφίζουμε τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της περιοχής και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μονοδένδρι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και προαιρετικό φαγητό. Θα περιηγηθούμε το γραφικό χωριό των Ζαγοροχωρίων, το οποίο δεσπόζει στο φαράγγι του Βίκου με τη μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική των οικημάτων του και το χαρακτηριστικό πέτρινο δάσος στη θέση Οξιά. Από εκεί θα δούμε με κομμένη την ανάσα το εντυπωσιακό θέαμα, το Φαράγγι του Βίκου, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Στο Μονοδένδρι, μέσω μιας σύντομης πεζοπορίας μπορούμε να επισκεφθούμε τη Μονή της Αγ. Παρασκευής, η οποία κρέμεται κυριολεκτικά στο χείλος του φαραγγιού! Τέλος, αναχώρηση για την πόλη μας, όπου και θα φθάσουμε μετά από ενδιάμεσες στάσεις.

 

Πρόγραμμα 3 ημέρες

 

1η ημέρα

Αναχωρούμε το πρωί  με προορισμό το ΜΕΤΣΟΒΟ. Χτισμένο αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου πάνω από τον Μετσοβίτικο ποταμό, σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι έχει αφήσει τη σφραγίδα του στον ταξιδιωτικό χάρτη της ορεινής Ελλάδας. Σπίτια χτισμένα με την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, με πέτρα, ξύλο και πλάκες, ανάμεσα σε λιθόστρωτα, κατηφορικά δρομάκια, πολυάριθμες ταβέρνες, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα ξυλοτεχνίας και ντόπια υφαντά. Γνωριμία με το γραφικό Μέτσοβο των μεγάλων ευεργετών και παραμονή περίπου 2 ώρες. Ακολούθως, μεταβαίνουμε στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γνωριμία με την πόλη, το νησάκι και το “ΣΠΙΤΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ” του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα μεταβούμε με το πούλμαν στο κέντρο για βόλτα, διασκέδαση και γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μαςκαι διανυκτέρευση.

 

2η ήμερα  

Μετά το πρωινό αναχωρούμε και θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ (έξοδα ατομικά) με τα κέρινα ομοιώματα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε την Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ  που βρίσκεται στην Κοιλάδα του Μπουραζανίου, μια κατάφυτη περιοχή με τρεχούμενα νερά πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εδώ συναντώνται οι τρεις ποταμοί Αώος, Βοϊδομάτης και Σαραντάπορος. Στη συνέχεια, θα περάσουμε στην όμορφη κωμόπολη με το παραδοσιακό χρώμα, την ΚΟΝΙΤΣΑ, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στις απολήξεις του Σμόλικα σε υψόμετρο 600 μέτρων. Στάση στο πέτρινι γεφύρι του Αώου και φαγητό στις τοπικές ταβέρνες. Επόμενη στάση θα είναι στη γέφυρα του Βοϊδομάτη, όπου γίνονται πολλά σπορ, όπως κανό, καγιάκ, ράφτιγκ, πεζοπορία στο Φαράγγι και άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ήμερα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το γραφικό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Θα επισκεφτούμε ,θα περπατήσουμε και θα φωτογραφίσουμε τα όμορφα πέτρινα γεφύρια της περιοχής, Κόκκορη και το όμορφο τρίτοξο γεφύρι Καλογερικό, και ανηφορίζομε προς το Μονοδένδρι. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία ,μέσα απο μια ομορφη διαδρομή  να θαυμάσουμε το πέτρινο δάσος  και το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η ΧΑΡΑΔΡΑ του ΒΙΚΟΥ από το παρατηρητήριο της Οξυάς.Επιστρέφουμε στο Μονοδένδρι όπου  οι εκδρομείς  θα έχουν χρόνο 3 ώρες περίπου  για φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού,  και να επισκεφτούν προαιρετικά , το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ    που κρέμεται κυριολεκτικά στο χείλος του φαραγγιού!  Τέλος, αναχώρηση για την πόλη μας, όπου και θα φθάσουμε το βράδυ, έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις.

Τύπος δωματίου2ημέρες3ημέρες
17 - 18/1024-26/10
δίκλινο75 €115 €

Πρόγραμμα 2 ημέρες

 

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

1 διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο Asteri Hotel  στο Μέτσοβο.

Αρχηγός – συνοδός γραφείου.

Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

 

 

Πρόγραμμα 3 ημέρες

 

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο  στα Ιωάννινα.

Αρχηγός – συνοδός.

Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

 

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Σημαντικές πληροφορίες για την εκδρομή σας 

 

  • Ο διεθνής ξενοδοχειακός κανονισμός ορίζει ότι μπορείτε να παραλάβετε το δωμάτιο σας μετά τις 14:00 (check in) και να το παραδώσετε το αργότερο μέχρι τις 12:00 (check out)
  • Η συμμετοχή στις εκδρομές μας προυποθέτει την αποδοχή των όρων συμμετοχής ώς αυτοί αναγράφονται στη σελίδα μας https://www.oxygentours.gr/όροι-συμμετοχής/

 

Τρόποι κράτησης

 

  1. Τηλεφωνικά με έναν από τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους τηλ : 2110122116 
  2. Μέσω της φόρμας κράτησης στην ιστοσελίδα μας
  3. Με αποστολή email στο info@oxygentours.com
  4. Στα γραφεία μας Δωδεκανήσου 49, Άλιμος, Αθήνα
  5. Με επίσκεψη σε ένα από τα συνεργαζόμενα γραφεία σε όλη την Ελλάδα ( ζητήστε πληροφορίες )

 

Ώρες λειτουργίας τηλεφωνικών γραμμών : 09.00 – 21.00 (καθημερινά εκτός Κυριακής)

 

Διαδικασία κράτησης

 

Για να πραγματοποιηθεί κράτηση σε κάποια από τις εκδρομές μας πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με email ή συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδρομής, και να μας ενημερώσετε για την επιλεγμένη εκδρομή, ημερομηνίες, όνομα και επώνυμο για κάθε ταξιδιώτη όπως αυτα αναγράφονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα, ξενοδοχείο επιλογής και κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας. Κατόπιν θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση κράτησης σε email με όλα τα στοιχεία και λεπτομέρειες για το ταξίδι σας

Πληροφορίες - κρατήσεις

Αθήνα : 2110122116

Θεσσαλονίκη : 2311119887

Καλέστε στο 2110122116 ή συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας

Please wait...

Δείτε ακόμα ..

Share this: