Online αναζήτηση

Ωράριο Λειτουργίας

Ζανζιβάρη

Εάν ψάχνετε για την απόλυτη χαλάρωση σε υπέροχες παραλίες, να κολυμπήσετε στα ζεστά νερά του Ινδικού Ωκεανού και να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό, η Ζανζιβάρη αποτελεί μία σούπερ επιλογή! Η Εδέμ της αφρικανικής  ηπείρου, με φυσικός πλούτο και έντονη πολιτισμική ποικιλία, διαθέτει εκπληκτικά αξιοθέατα, μοναδικές παραλίες αλλά παράλληλα διατηρεί ένα χαμηλό, ήπιο τουριστικό προφίλ. Το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης βρίσκεται μόλις 50 χλμ. από την ακτή και αξίζει για διακοπές χαλάρωσης! Η Ζανζιβάρη φημίζεται για τις παραλίες της με ολόλευκη άμμο, κοκοφοίνικες και δροσερά νερά αλλά και για τη μαγευτική Stone Town, μια ακόμα ζωντανή αρχαία πόλη

Παραλίες της Ζανζιβάρης

 

Η Ζανζιβάρη προσφέρει τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Απαλή λευκή αμμουδιά που περιβάλλονται από πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους και τα κρυστάλλινα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Το νησί της Ζανζιβάρης έχει περίπου 25 παραλίες, πασπαλισμένες με ψαροχώρια. Θα πρέπει να μείνετε βόρεια ή μάλλον να επιλέξετε τη νότια ή την ανατολική ακτή της Ζανζιβάρης;

Βόρειες:
Οι καλύτερες παραλίες της Ζανζιβάρης βρίσκονται στη βόρεια και ανατολική ακτή του νησιού, όλες με κρυστάλλινη λευκή άμμο και πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους. Η Nungwi και η Kendwa είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες αφού δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν την υψηλή και την άμπωτη. Έχει μια δροσερή ατμόσφαιρα με πολλά εστιατόρια, μπαρ και επιλογές διαμονής. Έτσι, εάν αναζητάτε πραγματική γαλήνη και ιδιωτικότητα, θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα άλλο μέρος του νησιού (όπως το ανατολικό ή το νότο). Ο βορράς φιλοξενεί χωριά όπως το Uroa, το Pongwe, το Kiwengwa, το Nungwi και το Kendwa.

Ανατολικές:
Στην ανατολική ακτή του νησιού θα βρείτε τις πιο ειδυλλιακές παραλίες. Κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής εκτείνεται ένας όμορφος κοραλλιογενής ύφαλος, ένα κορυφαίο παγκόσμιο σημείο για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Μπορείτε να βυθιστείτε στην αφθονία της θαλάσσιας ζωής, όπως θαλάσσια άλογα, χελώνες και πολλά τροπικά ψάρια. Οι παραλίες σε αυτή την ανατολική ακτή είναι πολύ παλιρροϊκές. Κατά τη διάρκεια της άμπωτης μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην παραλία και να απολαύσετε τη θέα στον ωκεανό. Αν αγαπάτε το wind- ή το kite surfing, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Η παραλία Matemwe είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες σε αυτή την τοποθεσία του νησιού. Όπως και στο βορρά, υπάρχει πληθώρα επιλογών διαμονής.

 

 

Νοτιοανατολικές :
Αυτό το μέρος του νησιού είναι γνωστό για τις μεγάλες αμμώδεις παραλίες του. Είναι το καλύτερο σημείο του νησιού για ιστιοπλοΐα ή kite- και windsurfing, χάρη στους σταθερούς ανέμους. Ανεβείτε σε ένα παραδοσιακό ξύλινο ιστιοφόρο (dhow) και πλεύστε τον ωκεανό ή πηγαίνετε για μπάνιο με δελφίνια στο Kizimkazi (νότια). Εδώ θα βρείτε μικρά χωριά όπως το Jambiani, το Paje και το Bwejuu. Αυτά τα μικρά ψαροχώρια έχουν μια ωραία διαχρονική ατμόσφαιρα με φιλικούς ανθρώπους. Ένα από τα αγαπημένα μας χωριά είναι η Τζαμπιανή. Δείτε γιατί πιστεύουμε ότι το Jambiani είναι το ιδανικό μέρος στη Ζανζιβάρη.

Νοτιοδυτικές:
Η νοτιοδυτική ακτή είναι λίγο πιο απομακρυσμένη με λιγότερα καταλύματα και ερημικές παραλίες. Οι παραλίες στα δυτικά και νότια της Ζανζιβάρης είναι λιγότερο δημοφιλείς, αν και υπάρχουν μερικές όμορφες παραλίες με απαλές παλίρροιες. Αν επισκεφτείτε το νότο, μην ξεχάσετε να πάτε στην περιοχή διατήρησης του κόλπου Menia. Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός υποβρύχιος κόσμος για δύτες. Στη δυτική ακτή βρίσκεται η συναρπαστική παλιά Stone Town, το πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της Ζανζιβάρης.

Μοναδικές αποδράσεις ( τι να δείτε )

 

Περιήγηση με μπαχαρικά
Επισκεφτείτε μια φάρμα μπαχαρικών και μάθετε πώς τα μπαχαρικά, τα βότανα και τα φρούτα αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται ως φάρμακα.
 
Kite surfing
Χάρη στους σταθερούς παράκτιους ανέμους της, η Ζανζιβάρη είναι ιδανικό μέρος για wind- ή kitesurfing, ειδικά στις παραλίες Paje, Kiwengwa και Nungwi.

Περιήγηση με ποδήλατο βουνού
Αν σας αρέσει η άσκηση και η περιπέτεια, κάντε μια περιήγηση με ποδήλατο για να εξερευνήσετε το νησί. Σας προσφέρει μια ωραία εικόνα για τον καθημερινό τρόπο ζωής και την όμορφη φύση.

Περιήγηση με τα πόδια στο Stonetown
Η παλιά Stone Town είναι το ιστορικό κέντρο της Ζανζιβάρης και ένας εκπληκτικός συνδυασμός λάτρεις του φαγητού και λάτρεις του πολιτισμού μπορούν να επισκεφθούν ενδιαφέροντα πολιτιστικά μέρη όπως το Sultan’s Palace, το House of Wonders, την αγορά των σκλάβων και τις αγορές τροφίμων Darajani ή Forodhani. Μπορείτε να δειπνήσετε ποτέ στο πρώην σπίτι του Freddie Mercury, ο οποίος γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη.

Νησί φυλακών
Επισκεφθείτε το έρημο νησί που κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως μέρος όπου κρατούνταν σκλάβοι. Σήμερα το Prison Island είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε στην υπέροχη λευκή παραλία. Είναι ιδανικό για κολύμβηση με αναπνευστήρα, κολύμπι ή ηλιοθεραπεία. Μπορείτε επίσης να δείτε τα ερείπια της παλιάς φυλακής και περίπου εκατό γιγάντιες χελώνες.

Σαφάρι Μπλε
Απολαύστε τη φυσική ομορφιά της Ζανζιβάρης σε ένα παραδοσιακό ξύλινο ιστιοφόρο (dhow). Επισκεφθείτε 3 όμορφα νησιά όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε αναπνευστήρα και να απολαύσετε ένα υπέροχο μπάρμπεκιου. Ένα άλλο δημοφιλές ταξίδι για κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι στην Ατόλη Mnemba, ένα από τα πιο όμορφα σημεία για αναπνευστήρα στη Ζανζιβάρη.

Δάσος Jozani
Πηγαίνετε μια βόλτα στο τελευταίο ιθαγενές δάσος και μαγγρόβια στη Ζανζιβάρη. Οι τεράστιοι φοίνικες σε αυτό το δάσος είναι εντυπωσιακοί και θα δείτε πολλούς πιθήκους σαν τους σπάνιους Red

Colobus Monkeys.
Εστιατόριο The Rock
Αυτό το εστιατόριο είναι χτισμένο σε έναν βράχο στον ωκεανό. Ένα υπέροχο μέρος για να φάτε και να απολαύσετε τη θέα.

Νησί Τσούμπε
Αυτό το ακατοίκητο μικρό κοραλλιογενές νησί είναι ένας πραγματικός παράδεισος για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Είναι το πρώτο ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο και διαθέτει μόνο 7 όμορφα φιλικά προς το περιβάλλον μπανγκαλόου, που περιβάλλονται από παρθένα φύση.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *